Scandal în Parlament. PNL și USR acuză PSD de comportament „dictatorial” după ce a redus timpul de dezbateri prin regulament. După o oră, modificarea Regulamentului a fost publicată în Monitorul Oficial

Scandal în Parlament. PNL și USR acuză PSD de comportament „dictatorial după ce a redus timpul de dezbateri prin regulament. După o oră, modificarea Regulamentului a fost publicată în Monitorul Oficial
Publicat: 13/12/2017, 14:26

UPDATE:Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaților a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial, la aproximativ o oră de la adoptarea de către plen, opoziția acuzând PSD și ALDE că se grăbesc, astfel, să adopte modificările Legilor justiției.

„Monitorul Oficial a a executat, iar legile Justiției vot fi puse pe masa lui Dragnea, cum v-ați dorit”, a acuzat, miercuri, în plen, liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan, după publicarea în Monitor a modificării Regulamentului.Președintele de ședință, deputatul PSD Florin Iordache, i-a replicat lui Turcan că Monitorul Oficial era obligat să publice ceea ce s-a votat în Parlament.

Proiectul de hotărâre care modifică Regulamentul a fost adoptat cu 176 de voturi „pentru” și 88 de voturi „împotrivă”.

După vot, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu și-a pus o cruce roșie pe gură și a acuzat PSD de comportament dictatorial.

Deputatul PNL Raluca Turcan a acuzat, după vot, faptul că această modificare „pune capăt” democrației. „Azi, PSD, ALDE și UDMR au creat cadrul ca un grup de interese cu comportament infracțional să decidă după bunul plan pentru a-și salva pielea de propriile dosare în fața justiției”.

„Nu ați închis gura parlamentarilor, ați închis gura românilor”,a acuzat și deputatul PMP Ionuț Simionca.

Textul adoptat de plen are următorul conținut: „După ce timpul de dezbatere stabilit în funcție de complexitatea raportului a fost epuizat, dezbaterea se încheie și președintele de ședință supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaților prezenți, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma inițială”.

Deputatul USR Stelian Ion a criticat, la dezbateri generale, faptul că plenul nu știe ce votează, întrucât Raportul Comisiei de Regulament care se referă la acest amendament nu este accesibil la caseta deputaților.

„Pe site nu e raportul. Ridicați mâna care știți ce votați. E bătaie de joc, faceți de râs o țară întreagă, arucați Parlamentul în derizoriu”, a spus Stelian Ion.

„Nu are acest amendament legătură cu proiectu de hotărâre. E doar un artificiu pe care l-ați identificat pentru că v-ați dat seama că dacă retrimiteți la comisie proiectul anterior nu îl mai puteați dezbate azi, ori necesitatea dvs. era de a rezolva problema azi”, a acuzat și deputatul PNL Gabriel Andronache.

Și deputatul PMP Robert Turcescu a acuzat faptul că deputații nu au în față textul Raportului.

„Nu aveți textul în față, l-am cerut domnului Nicolicea, domnului Marton, mi-au spus că amendamentul a fost formulat verbal și că nu avem o formă scrisă. Textul e ținut sub cheie de domnul Nicolicea. Textul vorbește de timp aplicat în funcție de complexitatea proiectului dezbătut. Cine stabilește cât e de complexă dezbaterea? În funcție de numărul de pagini, mi s-a spus”, a spus Turcescu.
Un alt amendament care modifică Regulamentul și care a fost adoptat miercuri prevede că „Membrii comisiei pot respinge o singură dată, motivat, propunerea grupului parlamentar căruia i-a revenit funcția, situație în care grupul parlamentar respectiv nominalizează o altă persoană, alegerea candidatului urmând procedura prevăzută la alin. (4)”.

Și acest amendament a fost criticat vehement de opoziție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×